АРХЕОЛОГИ МНУ ІМЕНІ В.О. СУХОМЛИНСЬКОГО ВІДНОВИЛИ ДОСЛІДЖЕННЯ КУРГАНІВ У МИКОЛАЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Після тривалої восьмирічної перерви на Миколаївщині відновились дослідження стародавніх курганів. Археологи МНУ імені В.О. Сухомлинського на чолі з О.І. Смирновим разом з фахівцями Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді провели розкопки у зоні забудови у рамках договору з ТОВ «ПІВДЕННО-УКРАЇНСЬКА ВІТРОЕЛЕКТРОСТАНЦІЯ».

Досліджений курган відноситься до ямної археологічної культури, представники якої займали Південне Побужжя у добу енеоліту та раннього бронзового віку. Пізніше він використовувався для поховань представниками бабинської культури (середній бронзовий вік).

Пам’ятка мала діаметр близько 40 метрів при висоті до 1 метру. Археологи дослідили 12 поховань. Серед знахідок – рештки кераміки, кістяні ремінні бляшки та пастова наместина з рожками.

Докладніше про археологічні дослідження кургану в Очаківському районі дивіться у матеріалах Культурна спадщина Миколаївщини, телекомпанія Мартжурнал “ГОРОЖАНИН” TV, Еспресо TV, Миколаївська правда, НикВести, Укрінформ, Преступности.НЕТ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *